Data: 2006-12-29 10:13:07
Temat: Re: Mak w puszce
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:en2jkj$cm2$1@jaszczomp.tahoe.pl...
> Została mi prawie cała puszka takiego gotowego maku i chciłabym ją użyć
> do seromaku. Przepis na takie ciasto już sobie wyguglałam, ale mam
> pytanie: do masy makowej dodaje się jaja, a w tej puszkowej masie jaj
> nie ma, czym powinnam je dodać, czy bez też się powinno udać?
takiego gotowego maku uzywam do zrobienia jednej warstwy sernika na zimno
:-)
od dołu wyglada to tak: pokruszone herbatniki, warstwa maku z róznymi
suszonymi owocami (rodzynki, morele, śliwki kalifornijskie) plus galaretki
pmarańczowe, warstwa sera trzykrotnie mielonego z rodzynkami i wiórkami
kokosowymi plus galaretki cytrynowe, brzoskwinie z puszki ładnie ułożone i
cienka warstwa galaretki brzoskwiniowej (zrobionej na syropie z
brzoskwiń). Oczywiscie cukru waniliowego do kazdej warstwy według uznania.
Galaretki rozpuszczam w połowie płynu zalecanego na opakowaniu.
Technologia typowa, ale jak potrzebujesz szczegółów to daj znać, roboty
mało a smaczne paskudztwo :-)))
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
uwielbiam korki na Wyszyńskiego...
|