Data: 2008-02-06 11:14:36
Temat: Re: Mak z puszki zamiast własnej roboty
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "asik" <a...@t...pl> napisał w wiadomości
news:foc2i9$22s$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "jureq" <j...@X...to.z.adresu.Xop.pl> napisał w wiadomości
>> Czy ktoś wie jak to przeliczyć wagowo?
>> W przepisie jest 250 g maku + bakalie etc. Ile trzeba takiego z puszki?
>
> Nie mam pojęcia ile ale ten z puszki jest okropny. Jadłam kiedyśmakowiec
> zrobiony wlasnie z takiego maku. Podjezdzal zapachami sztucznymi. Nie
> polecam
>
Produkty spożywcze własnej roboty zwykle bywają smaczniejsze od
"fabrycznych", w dodatku puszkowanych.
Ale kazdy ma prawo wyboru. Znam smak maku sprzedawanego przez dwie firmy -
jeden w prostych, okrągłych puszkach, drugi w baryłkowatych. Waga taka sama.
Ten z "baryłek" wydaje się być mniej słodki i mniej doprawiony aromatami.
Wymieniona w przepisie ilość suchego maku i bakalii mniej więcej odpowiada
całej zawartości puszki.
JBP
|