Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Dando" <d...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Makowiec inaczej
Date: Sun, 27 Feb 2005 18:18:11 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 30
Message-ID: <cvsvn2$knq$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@c...supernews.com> <cvss8u$ggh$1@atlantis.news.tpi.pl>
<1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: cqe156.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1109525027 21242 83.31.236.156 (27 Feb 2005 17:23:47
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 27 Feb 2005 17:23:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:233335
Ukryj nagłówki
>
> To wszystko o czym piszesz to sposoby na zreperowanie makowca, ktory
> zostal nieprawidlowo zrobiony. Jak pisalam poprzednio, mozna dobrac
> proporcje skladnikow tak, zeby makowiec wyszedl bez babli sam z siebie,
> a nie z takimi hecami, jakie opisujesz. Wczorajszy makowiec wyszedl mi
> znakomicie, bez dziur i nie klapniety, wszystkie warstwy ciasta
> wyrosniete bez problemow.
Ciekawe co piszesz, jutro w firmie poprosze zeby mi dziewczyny w technologii
zrobily proby tech. i ciekawe czy im to wyjdzie.
Na narie nazekaja mi na takie wlasnie problemy i takie rozwiazania mi
podawaly.
> Nie, przestrzen tworzy sie dlatego, ze ciasto jest za miekkie zeby
> utrzymac wage nadzienia, ktore przygniata dolne warstwy ciasta, i tylko
> gorna rosnie prawidlowo, odlaczajac sie od nadzienia, i tworzac babel.
> Jesli ciasto jest wystarczajaco jedrne, wyrobione na srednio miekko,
> wtenczas warstwy ciasta pod nadzieniem maja sile rosnac i podniesc
> nadzienie do gory, nie klapiac pod nim.
Jestem pod wrazeniem, jak tylko zrobia proby dam znac jak wyszlo.
> Magdalena Bassett
Pozdrawiam
Dando
|