Data: 2005-02-27 17:18:11
Temat: Re: Makowiec inaczej
Od: "Dando" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> To wszystko o czym piszesz to sposoby na zreperowanie makowca, ktory
> zostal nieprawidlowo zrobiony. Jak pisalam poprzednio, mozna dobrac
> proporcje skladnikow tak, zeby makowiec wyszedl bez babli sam z siebie,
> a nie z takimi hecami, jakie opisujesz. Wczorajszy makowiec wyszedl mi
> znakomicie, bez dziur i nie klapniety, wszystkie warstwy ciasta
> wyrosniete bez problemow.
Ciekawe co piszesz, jutro w firmie poprosze zeby mi dziewczyny w technologii
zrobily proby tech. i ciekawe czy im to wyjdzie.
Na narie nazekaja mi na takie wlasnie problemy i takie rozwiazania mi
podawaly.
> Nie, przestrzen tworzy sie dlatego, ze ciasto jest za miekkie zeby
> utrzymac wage nadzienia, ktore przygniata dolne warstwy ciasta, i tylko
> gorna rosnie prawidlowo, odlaczajac sie od nadzienia, i tworzac babel.
> Jesli ciasto jest wystarczajaco jedrne, wyrobione na srednio miekko,
> wtenczas warstwy ciasta pod nadzieniem maja sile rosnac i podniesc
> nadzienie do gory, nie klapiac pod nim.
Jestem pod wrazeniem, jak tylko zrobia proby dam znac jak wyszlo.
> Magdalena Bassett
Pozdrawiam
Dando
|