Data: 2003-02-01 21:35:33
Temat: Re: Mam 1kg mięsa mielonego i nie mam pojęcia co zrobić!
Od: "Miranka" <a...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Icemetall" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:b1ge9i$1nf$1@news.tpi.pl...
A ja wczoraj zrobiłam klopsiki - tak samo jak robię kotlety mielone, tylko
mniejsze, okrągłe i na koniec obtaczane w mące zamiast w bułce tartej..
Obsmażyłam na oleju, przerzuciłam do gara, zalałam wywarem z suszonych
podgrzybków, razem z grzybami, trochę doprawiłam, podusiłam godzinkę i
wyszła pycha absolutna. Zjedliśmy dziś z kaszą jęczmienną (gotowaną z
ząbkiem czosnku) i surówką z kapusty kiszonej i stwierdziliśmy, że już
bardzo tęskniliśmy za takim tradycyjnym polskim żarełkiem.Chwilowo przejadła
nam się chińszczyzna i włoszczyzna:)))
Anka - objedzona nieludzko, bo na deser było jeszcze domowe ciasto.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|