Data: 2007-09-05 19:34:52
Temat: Re: Mango - pomocy ;-)
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.removeX>
Pokaż wszystkie nagłówki
"IwonaW" <iwo_nka[spam]@wp.pl> napisal(a):
>od kilku tygodni zajadam sie mango. Niestety nigdy wczesniej nie mialam
>kontaktu z tym owocem w "srodowisku naturalnym" wiec mam kilka pytan:
>- po czym poznac ze owoc jest dojrzaly? Kupuje w marketach, owoce zawsze sa
>twarde, z zielonkawa skorka. Nigdy nie udalo mi sie przetrzymac je dluzej w
>domu aby dojrzalo. A moze wlasnie takie jest dojrzale? Miazsz jest w smaku
>przy skorce slodki, jakby zywiczny a im blizej pestki tym bardziej kwasny i
>wloknisty.
Kup na targowisku lub ostatecznie w jakims PiP. Warzywa i owoce w
marketach sa niskiej jakosci i mango jest mocno niedojrzale. A zanim
zdazy dojrzec, to zgnije ;--).
>- jak podawac? Niestety nigdy nie udalo mi sie wykroic pestki estetycznie,
>okrajam je nozem az dojde do pestki, czy mozna jakos inaczej pozbyc sie
>pestki?
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|