Data: 2005-04-21 10:05:38
Temat: Re: Margola
Od: "Margola" <m...@s...precz.kafeteria.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jolka" <j...@a...pl> napisał w wiadomości
news:d45tv3$ok0$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> a te piersi kurczaka nadziewane serem pleśniowym to jak robisz?
Pojedynczą pierś przygniatam płasko dłonią i ostrym, szpiczastym nożem
wycinam poziomo kieszonkę w tej grubszej części. Do kieszonki upycham, co mi
przyjdzie do głowy (ser pleśniowy typu blue, brzoskwinie, cebulę z
pieczarkami... generalnie jakiś farsz), zapinam wykałaczką i panieruję.
Smażę najpierw na mocnym ogniu, zeby się ścięła panierka, potem na słabszym,
żeby się mięso dosmażyło. Ot i cała sztuka.
Margola
|