Data: 2004-11-26 21:03:39
Temat: Re: Masa do biszkoptu się zwarzyla - POMOCY!
Od: "Czeslaw Klott" <c...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jak w temacie . 3,5 kostki masła,(60 dkg cukru +9 jaj) na ciepło i wystygło,
> aromat, kakao.
> Jak z tych klusek zrobic mase?
> PILNE!! Na wieczór tort ma być gotów.
>
Donice z masa DELIKATNIE!!! podgrzac, a nastepnie mikserem recznym z koncowkami
typu korkociag (?) na max obrotach ubijac do ochlodzenia.
Poniewaz najczestsza przyczyna jest duza zawartosc wody w masle, nalezy dodac
czegos, co ja zwiaze. U mnie kakao.
Czeslaw
Wielkie dzieki za pomoc, za posty na priva tez.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|