Data: 2005-12-23 12:33:24
Temat: Re: Masa marcepanowa
Od: "almadka" <a...@a...przed.maupa.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:dogp5v$gn9$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik almadka napisał:
>
>> Macie jakis sprawdzony przepis?
>
> Ja zawsze robię marcepany z 40 dag migdałów słodkich, kilka szt. gorzkich,
> 40 dag cukru i troszkę wody z kroplą olejku różanego + sok z cytryny.
> Ale to raczej nei nadaje się do okładania tortu, bo spadnie z boków.
Ja potrzebuje taka, ktora bedzie gladka, da sie rozwalkowac i polozyc na
torcie jak obrus;) boki uklepac do tortu i odciac co zostanie i z tego
zrobic jeszcze jakies tam dodatkowe ozdobki....Z Twojego przepisu nie
wyjdzie taka masa? Zupelnie sie na tym nie znam, bo nigdy takiej masy
domowej roboty nawet nie widzialam:(.
almadka
|