Data: 2006-10-05 16:31:41
Temat: Re: Mascarpone Piątnica
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:5329.000000e9.4525200b@newsgate.onet.pl, wojT wrote:
> Chciałem po raz pierwszy zrobić Tiramisu. Dowiedziałem się, że jak
> tiramisu to tylko z serkiem mascarpone. Kupiłem więc serek mascarpone
> zrobiony przez Piątnicę. Kupiłem dwa - jeden na zapas. Otworzyłem i
> okazało się, że jest żółty i leisty. Nawet bardziej niż
> homogenizowany. Wiedziałem tylko tyle, że to jest coś pomiędzy
> homogenizowanym a białym mielonym - nigdy nie miałem styczności z
> takim serkiem. Okazało się jednak, że zabraknie mi masy. Otworzyłem
> więc drugi a tu niespodzianka: serek był biały, dosyć gęsty (np.
> almette).
>
> Co o tym sądzić - ten żółty był popsuty?
Jakby ci to powiedzieć... Powinien być biały. Raczej nie żółty i nie
leisty.
Hania
--
......................
Beauty is in the behind of the beholder. [Pickles]
|