Data: 2006-10-05 15:08:59
Temat: Mascarpone Piątnica
Od: "wojT" <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chciałem po raz pierwszy zrobić Tiramisu. Dowiedziałem się, że jak tiramisu to
tylko z serkiem mascarpone. Kupiłem więc serek mascarpone zrobiony przez
Piątnicę. Kupiłem dwa - jeden na zapas. Otworzyłem i okazało się, że jest żółty
i leisty. Nawet bardziej niż homogenizowany. Wiedziałem tylko tyle, że to jest
coś pomiędzy homogenizowanym a białym mielonym - nigdy nie miałem styczności z
takim serkiem. Okazało się jednak, że zabraknie mi masy. Otworzyłem więc drugi
a tu niespodzianka: serek był biały, dosyć gęsty (np. almette).
Co o tym sądzić - ten żółty był popsuty?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|