Data: 2006-03-07 20:46:48
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gusiek wrote:
> Użytkownik "Killer" <b...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:dukotm$45k$1@opal.futuro.pl...
>> Witam
>> Często zastanawiam się dlaczego w niektórych przepisach, np na ciasto,
>> podane jest aby użyć masła a w i innych margaryny. Osobiście używam tylko
>> masła, to drugie to "woda + mieszanka mendelejewa" przecież. Napiszcie
>> proszę, jak to jest: czemu margaryna a nie masło?
>
> Bo niektórzy wolą oszczędzić niż zjeść smacznie. Dla mnie to dziadowanie.
> Pozdrawiam, Agata
przesadzacie. Dobra margaryna nie jest zła. Oprócz tego coponiektórzy
nie trawią tłuszczu zwierzęcego i/lub laktozy. Czyli przepisy z
margaryną mają rację bytu.
Waldek
|