Data: 2006-03-07 20:55:49
Temat: Re: Masło<-->Margaryna
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:dukrfq$s5l$00$1@news.t-online.com...
> Gusiek wrote:
>> Użytkownik "Killer" <b...@s...pl> napisał w wiadomości
>> news:dukotm$45k$1@opal.futuro.pl...
>>> Witam
>>> Często zastanawiam się dlaczego w niektórych przepisach, np na ciasto,
>>> podane jest aby użyć masła a w i innych margaryny. Osobiście używam
>>> tylko
>>> masła, to drugie to "woda + mieszanka mendelejewa" przecież. Napiszcie
>>> proszę, jak to jest: czemu margaryna a nie masło?
>>
>> Bo niektórzy wolą oszczędzić niż zjeść smacznie. Dla mnie to dziadowanie.
>> Pozdrawiam, Agata
> przesadzacie. Dobra margaryna nie jest zła. Oprócz tego coponiektórzy nie
> trawią tłuszczu zwierzęcego i/lub laktozy. Czyli przepisy z margaryną mają
> rację bytu.
Taaaa... ale tylko z konkretna margaryna bezmleczną (która i tak lepiej
zastąpic wtedy olejem, w wiekszosci przepisów to mozliwe).
DJD
|