Data: 2006-03-08 14:12:45
Temat: Re: Masło<-->Margaryna[ot]
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> Nie, to nie chodzi o smarowanie margaryna chleba, ale dawniae
> margaryny do smazenia/pieczenia,
W biednych czasach smazyłam na smalcu - właściwie to najlepsze placki
ziemniaczane są na smalcu i niech sobie beda niezdrowe. Smażenie wogóle
podobno niezdrowe.
> moze na pol z maslem (ja, w
> najgorszych zcasach, tak robilam, nie bylo wyjscia), a co do
> smarowania i reklamy to u nas np ludzie smaruja margarynowatym
> smarowidlem, bo ono niezwierzece - moja rodzina smaruje Olivio,
> bo to ma oliwe z oliwek albo innym kompletnie vege mazidlem
Znani mi wegetarianie masło jedzą :O
>
> Pierz, co nie smaruje niczym w domu i zagrodzie, ale za to w
> samolocie smaruje chleb maselm...no i odkrylam takie bretonskie
> maslo, okropnie drogie, z krysztalkami soli...raz na pol roku
> sobie robie frajde :P
Do smarowania mi niepotrzebne, ale jajecznica (jeżeli nie jest na
wędlinie) i smażone rydze muszą byc na maśle :) Rydze mogą jeszcze
być bez tłuszczu, na blasze.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|