Data: 2003-02-25 09:45:42
Temat: Re: Masło czy margaryna?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Miranka wrote:
> Dlaczego dodajecie do ciast margarynę, a nie prawdziwe masło? Tylko przez
> oszczędnośźc, czy jest ku temu jakiś inny powód?
> Pytanie jest jak najzupełniej poważne - bez podtekstów.
> A jakby chcieć taki margarynowy przepis zamienić na maślany, to ile trzeba
> by dać tego masła? Tyle samo co margaryny?
Daję masło, nie margarynę. Jeżeli przepis margarynowy, to masła tyle samo.
Margaryn nawet nie kupuje - nie sa mi do niczego potrzebne. I bardzo
dokladnie sprawdzam napisy na opakowaniu kazdego nowego masla - wlasnie znowu
pojawilo sie cos, w malych kostkach wiec obejrzalam.
Duzy napis Maslo, a drobnymi literkami 18% oleju :-(
Krycha
|