Data: 2003-12-18 07:38:51
Temat: Re: Maszynka do mięsa - kupowanie
Od: "anty_k" <i...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Natalia wrote:
> Właśnie zastanawiam się nad takim zakupem. Dzisiejsza wizyta w sklepie
> ujawniła następujący asosrtyment:
> Elta, 250 W, 149 zł
> Zelmer, 550 W, 239 zł
> Bosch, 450 W, 259 zł
> Braun, 1300 W, 559 zł
>
Mam Zelmera - prezent ślubny zresztą. Używa sie jej u nas dosyć często i jak
narazie - bezawaryjnie.
Aha, jestem 21 lat żonaty :)
> Co z tego jest warte zakupu ? Braun jest sporo za drogi wg mnie, w
> eltę nie wierzę zupełnie, ale może się mylę ?
>
> To, czego bym oczekiwała od takiego ustrojstwa, to, że da radę zemleć
> twardsze kawałki - chrząstki, a nawet miękkie drobne kości (jak żebra
> z kurczaka itp.) - czy jakakolwiek z nich da radę ? Czy nie mam o tym
> nawet marzyć ?
Przepraszam, ale po co mielić kości i chrząstki? Jestem szczęśliwy, że moja
tego nie robi - mielony z chrząstkami - fe
Nie wiem zresztą, czy któraś maszynka to potrafi, zasada działania na to nie
pozwala.
> Jak z awaryjnością tych urządzeń ? Czy Zelmer jest bardziej godny
> zaufania niż odkurzacze tejże firmy ? Czy 550 W to wystarczająca moc ?
>
> Chętnie poznam Wasze opinie i doświadczenia z użytkowania podobnych
> sprzętów.
>
> Natalia
|