Data: 2002-03-27 22:24:21
Temat: Re: Mazurek MNIEJ slodki? watpliwosci
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena W. <z...@a...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a7tfo4$2egf$...@p...acn.pl...
> Czytam i czytam te przepisy mazurkowe... Chlop mnie krzyczy ze mazurkow
nie
> chce bo one takie strasznie slodkie. Ja mazurki lubie ale podzielam jego
> zdanie. I tak mysle: czemu w przepisach na spody wciaz wystepuje cukier
> puder? Czy nie mozna by zrobic mazurka na spodzie z ciasta (pol)kruchego
> zlozonego z maki, masla i jajek tylko? Bez tego cukru? albo mniej cukru?
> Probowaliscie cos kiedys takiego zrobic? Jak wyszlo? Podzielcie sie
> doswiadczeniem, bo chce znalezc kompromis miedzy lubieniem mazurkow a nie
> robieniem ich w tym roku...
>
pewnie, ze można, można też zerobic mazurek pomarańczowy - ja nie lubię, bo
ma goryczkę specyficzną, można przecie mazurek serowo- makowy albo mazurek
jabłkowy, są dużo mniej słodkie, albo cygański - to tylko spód z kruchego i
piana z cukrem i bakaliami :)
Wkn
|