Data: 2004-06-18 15:14:05
Temat: Re: Melony
Od: "eM eL" <b...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
bożka <b...@w...pl> napisał(a):
> Może ktos mi podpowie, jak podać melony. Właśnie dostałam dwie sztuki i nie
> wiem, jak je wykorzystać. Czy można na przykład podać je jakoś do
obiadu /w
> niedzielę przychodzą do mnie goście na obiad/. B-a
A jaki to melon (sa dziesiatki odmian...) i mnostwo przpisow np.
na "chutney" melonowe, miesa z melonem (np. z grilla) i takie tam. Mozna
tez podawac melon jako "przybranie" - ladnie pokrojony (kulki, polksiezyce,
itp.) poukladane na brzegu polmiskow, etc. Mozna tez np. podac jako napoj -
meksykanska Agua De Melon
1 melon, obrany, nasiona wyjete, pociapany
1/2 szklanki cukru (mozna wiecej lub mniej - do smaku)
6 szklanek wody
Melon zmiksowac z woda i cukrem. Dobrze schlodzic. Podawac w szklankach z
duza ilsocia lodu przybrany np. listkami miety, truskawka, etc. (w
zaleznosci od koloru melona...) Mozna dodac (troche) bialego winka albo
jakiegos neutralnego likieru. Nie odcedzac i nie przesadzac z miksowaniem -
wlokienka melona sa czescia tego napoju.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><Far away is far away only if you don't go there><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|