Data: 2004-06-18 18:38:06
Temat: Re: Melony
Od: "Margola Sularczyk" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "bożka" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cauvs5$2n5$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Może ktos mi podpowie, jak podać melony. Właśnie dostałam dwie sztuki i
nie
> wiem, jak je wykorzystać. Czy można na przykład podać je jakoś do obiadu
/w
> niedzielę przychodzą do mnie goście na obiad/. B-a
Moje ukochane zestawienie to melon/abuz w sałatce z serem pleśniowym typu
błękitnego. Sałata, pomidor, może być jajko, plus ser, plus oliwa (z
oliwek), trochę pieprzu - ew. soli dla ortodoksyjnie solących.
Generalnie melon komponuje się doskonale jako przeciwwaga dla smaków słonych
i ostrych. Może być nawet śledź z melonem, jabłkiem i koperkiem - śledzia
namoczyć, pokroić, pmieszać z kawałkami jabłka i melona, przesypać świeżym
koperkiem, zalac olejem i odstawić. Najmniej 24 godziny, trzy dni mogą być
zbawienne ;) Tylko mieszać nieco w trakcie!
Margola
|