Data: 2003-01-24 16:44:28
Temat: Re: Metka (P)
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:b0jgu7$q6o$4@news.tpi.pl...
> No to kupa, nie ma gdzie uwedzic - a czy jak tego nie uwedze to bedzie
> tatar?Jaka jest roznica miedzy tatarem a metka? I co to jest sol warzonka?
Tatara czy tez tatar;) robi sie z wolowiny lub z koniny
mieso miele sie na drobno, formuje sie w "kotlety" obok na talerzyku podaje
sie pokrojona w kostke cebule i ogorka kiszonego, po srodku "kotleta" robi
sie wglebienie i wbija zoltko
przyprawia sie do smaku sola, pieprzem maggi i miesza :)
Oczywiscie jesli robimy to dla siebie wszytsko od razu mozna wymieszac, na
jakiejs imprezce podaje sie osobno, coby kazdy mogl dosmakowywac sam
Mam ochote na tatara ...
Marta
|