Data: 2002-07-16 11:16:48
Temat: Re: Mexico
Od: hmmm <h...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tue, 16 Jul 2002 07:33:43 GMT, AgataW <a...@g...com.pl> napisala w
odpoiedzi na post Sheali <k...@a...com.pl>:
>> Mam takie pytanie: nie znacie przypadkiem jakiejś dobrej książki
>>poświęconej wyłącznie kuchni meksykańskiej? Ewentualnie strony
>>internetowej? Uwielbiam smak wszystkiego co przyrządzają w tym kraju, a co
>>sama potrafię zrobić, to jedynie marne chili con carne.. :)
>
>a czy przypadkiem zona pana Mrozka nie napisala takiej "
>historyczno, beletrystycznej, przepisowej ksiazki" o kuchni
>Meksyku.?.....Co by nie powiedziec - perelka !
>Szukamy w rozbudowanych ksiegarniach i w zasadzie w kazdym
>miejscu (dziale) moze byc.......ja widzialam swego czasu w
>podrozniczym, w kuchennym
>
>.....ale uwaga przepisy sa tam raczej zakamuflowane ..to takie
>przegladowe dzielo......
napisała, napisała
dokładnych przepisów jest pięć:
zupa z tortilli, ryż po meksykańsku, chili w sosie orzechowym, mole z
indyka i frijoles refritos (odsmażana fasola)
reszta zakamuflowana bądź z wapnem :-)
Susana Osorio-Mrożek
"Meksyk od kuchni - książka niekucharska"
Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych UNIVERSITAS,
Kraków 1999 (ale pewnie były wznowienia)
ponoć można sobie zamówić (przesyłka na koszt Universitas)
b...@u...dnd.com.pl
hmmm
(nie mająca żadnych korzyści z udzielania powyższych informacji i z
wydawnictwem Universitas takoż nie związana :-)
|