Data: 2002-09-05 21:53:46
Temat: Re: Mimozami jesien sie zaczyna... (krem?)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 05 Sep 2002 12:56:14 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> wrote:
>GoniaP wrote:
>
>> Czy mozesz mi powiedziec jak robisz krem waniliowy?? Tym razem chcialabym,
>> zeby to nie tylko wspaniale smakowalo, ale takze zeby wygladalo jak krem ;)
>> (...)
>
>Hmm, problem w tym, ze ja tez robie na "oko". Ale mniej wiecej robie z 1.5
>litra mleka (6 szklanek), z tego odlewam troche mleka, mieszam z 3-4 zoltkami,
>4-6 lyzkami maki, 10-12 lyzkami cukru,
>
>Smacznego
>Maria
>
>
>
czyli creme anglais....bardzo podobny do angielskiego
budyniu..konsystencja polskiego jest inna od naszego, i w
puszkach proszek sie kupuje tylko waniliowy, a nie o tych roznych
dziwnych smakach jak w PL
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|