Data: 2001-06-04 14:19:09
Temat: Re: Miód
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
u nas jest hiszpanski pomaranczowy, ale raczej slaby..jem, jem,
szukam tej pomaranczy i szukam... a tu ani widu ani slychu...
co do dokramiania pszczol, to przecie tak, chyba jak z krowami,
tez sie je dokarmia, nie??
wracam do wlasnego pomyslu dokarmiania pszcolek woda, cukrem i
czyms jeszcze..
Krysia
P.S. Jadla tez miod lawendowy - ciekawy...
Czy jest tu kto, kto lubi miod gryczany??? Przypomina mi jakies
mazidlo do os (osi?), towot czy inne cos
>Masz racje, pszczelarze potrafia "dokarmiac" pszczolki syropem, zeby
>szybciej produkowaly miod tyle tylko, ze wtedy miod nie jest miodem. Czsem
>jest to praktykowane w deszcowe lata, zeby dozywic pszczoly.
>A co do miodow tona rynku kanadyjskim jest "niezly" smakowo miod
>pomaranczowy ale jakosc jego chyba nie jest najwyzsza.
>Dobry mod mozna kupic tylko u zaufanego pszczelarza.
>
>pozdrawiam,
>
>Slav
>
>Jader <j...@p...com.pl> wrote in message
>news:9fg2pb$7eu$1@sunflower.man.poznan.pl...
>> Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
>> wiadomosci news:edvmhtonikqt4afcg0jf6ls36h78ea6hg1@4ax.com...
>> >
>> > a dlaczego by nie karmic pszczol czyms smaczny?
>> >
>>
>> Pewnie jestem przewrazliwiony, ale wolisz jesc miod zrobiony przez
>pszczolki
>> z nektaru kwiatowego, czy z wody z cukrem?
>>
>> Jader
>>
>
K.T. - starannie opakowana
|