Data: 2008-01-18 12:16:10
Temat: Re: Miod rzepakowy
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fmps84$los$1@opal.icpnet.pl
> Andrzej pisze:
>
>> Miód rzepakowy najszybciej krystalizuje. Spółdzielnie przed sprzedażą
>> miodu przetrzymują je w beczkach, żeby go rozlać do słoików
>> podgrzewają go do 40 stopni Celcjusza i jest to bardzo
>> rygorystycznie przestrzegane. Miód w temperaturze 40 stopni nie
>> traci witamin i zachowuje wszystkie składniki.
>> Po miesiącu znowu zastygnie i będzie krystalizował
>
> Dzieki. Miod stoi juz 2 tygodnie i zadnych zmian nie widze. Poczekam
> jeszcze 2.
a moższ zdradzić w jakim celu czekasz na krystalizację miodu, bo do
konsumcji będzisz go musiała znowu rozpuścić :)
Jędrek
|