Data: 2010-02-10 06:45:09
Temat: Re: Mleko
Od: mal <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 10 Lut, 02:07, "k...@g...pl"
<k...@g...pl> wrote:
> > Wymienione przez Ciebie rodzaje mleka używam czasami w kuchni, ale
> > najczęściej korzystam z prawdziwego mleka.
>
> Subiektywna ocena. Skąd wiesz, czy nie zostało zafałszowane, właśnie
> przez dodatek wody?
>
Ano stąd, że z odstanego w lodówce wiejskiego mleka w ilości 1,5 l
mam dodatkowo ok.1 szklanki śmietanki.
Dziękuję za wykład nt. technologii produkcji mleczarskiej. Bardzo to
pouczające, ale dla tych co boją się bakterii i zamknięci są w
kleszczach wizji pożerania jednych przez drugich.
Strach przed zakażeniem bakteriami tak wpojono już ludziskom, że
przestali bać się zatruć chemicznych, na które cierpią częściej niż im
się wydaje.
Pozdrawiam niechemicznie
mal
|