Data: 2006-03-01 21:58:37
Temat: Re: Moczenie śledzi
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 1 mars 2006 ŕ 20:30:34, dans <du4spg$e7g$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> W przepisach na dania ze śledzia piszą "śledzie wymoczyć", ale nie
> piszą w czym. Pewnie to coś oczywistego, ale niestety nie dla mnie.
> Coś mi się kojarzy, że w mleku albo w wodzie, czy tak? Ewentualnie
> jaka to różnica?
> No i jak długo mają te śledzie się moczyć, godzinę, dobę?
Domyslnie chodzi o sledzie solone :)
Powiedzmy ze 2 godziny to minimum, 12 godzin maksimum (chociaz pewnie
mozna wiecej) . Najlepiej sprawdzac odsolenie od czasu do czasu
(wiedzac ze im czesciej zmieniasz wode tym szybciej sie sledz odsoli)
Ewcia
--
Niesz
|