Data: 2008-05-13 07:51:27
Temat: Re: Mój mleczak
Od: "Panslavista" <p...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aicha" <b...@t...ja> wrote in message
news:g0af9g$oh1$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Użytkownik "Panslavista" napisał:
>
>> Nic się nie stało ikrzaku, mlecz też da się spozywać...
>
> Śledź.... ech, marzy mi się już od zeszłego tygodnia... :) Z zielonym
> groszkiem i jogurtem z curry... mniam!
E tam, bardzo duże i tłuste uliki obłożone plasterkami cytryny (w
skórce) i układane z cebulą warstwami na przemian, ziele angielskie, liść
laurowy, gorczyca. Trzymać w chłodzie i raz dziennie przekładać, aby
zmacerowały się dokładnie, na koniec podczas przekładania polewać olejem,
którym też zalać wierzch, aż do przykrycia, niech postoją na dnie
chłodziarki.
Pychotka do świeżego chleba i wódki.
|