Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!pcmedia.com.pl!news
.man.szczecin.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Moje nowe naczynka do mikrofalówki... ;-) i ksiązka o gotowaniu w
mikrofalówce...
Date: Mon, 12 Nov 2001 12:19:59 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: j...@p...onet.pl@raya.kabaty.2a.pl
Message-ID: <9sob9j$215$1@news.onet.pl>
References: <9so4ei$l87$1@news.onet.pl> <9soaat$6sv$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: raya.kabaty.2a.pl
X-Trace: news.onet.pl 1005564019 2085 213.25.123.146 (12 Nov 2001 11:20:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Nov 2001 11:20:19 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:80666
Ukryj nagłówki
Użytkownik "{Wilma}" <w...@s...pl> napisał w wiadomości
news:9soaat$6sv$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:9so4ei$l87$1@news.onet.pl...
> : Poszłam sobie kupić szklanki, bo mię się wytłukły... i wypatrzyłam
naczynko
> : do mikrofalówki - po prostu marzenie, ale przezornie poprosiłam o
> : zmierzenie
> (ciach)
> Ja tez kupilam w piatek naczynie z przykryciem i zrobilam w tym nowym
naczyniu
> golabki. Mmmmm .. poezja smaku. Wszystkie dodane przyprawy pozostaly w
> golabkach, bo zaleta mikrofalowki jest to, ze nie "wyplukuje" potraw tak
jak to
> ma miejsce w tradycyjnych wywarach.
> Mam tez ksiazke do tej mikrofalowki jesli bedziesz zainteresowana to moge
> wklepac jakies przepisy.
No właśnie w mojej też są - i będę je powoli próbować... bo za dużo z
mikrofalówki nie mogę - bo to lekki szok smakowy... znaczy, że to jest
bardziej gotowane niż pieczone - bo do pieczenia - mimo to, ze mam
mikrofalówkę z grilem to ja jednak konsekwentnie piekarnika będę używała...
Ale jak coś zrobisz stricte w mikrofalówce - bez przekładania z patelni to
się polecam...
A a propos gołąbków mam głupie pytanie - czy dobrym pomysłem na zmiękczenie
kapusty do zawijania mięsa jest włożenie jej do mikrofalówki zamiast
obgotowywania w całości i zdejmowania kolejnych liści i ponownego
obgotowywania? Dobrze kombinuję? Jakoś mnie chętka na gołąbki naszła, a
sadzę, że tak byłoby wygodniej... To jak robiłaś? Intuicja mnie nie zawodzi?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|