Data: 2011-10-01 14:29:12
Temat: Re: Moje (prze) twórcze szaleństwo :)
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anai wrote:
> W dniu 01.10.2011 12:44, krys pisze:
>
>>
>> 2 kg buraków, 2 kg białej kapusty, 40 dkg cebuli
>> Poszatkować, zetrzeć na tarce, pokroić w krążki.
>> Dosypać 2 łyżki soli, wymieszać i zostawić na 2 godziny.
>>
>> Dodać szklankę octu 10%, 40 dkg cukru, ponownie wymieszać. Napełnić
>> słoiki, pasteryzować od chwili zagotowania 45 minut.
>>
>> Moje dziecię wyżera to bez obiadu;-)
>
> Fenks soł macz... Buraki ugotowane?
Wszystko surowe, przez 45 minut zdąży się ugotować.
J.
>
|