Data: 2012-11-06 20:26:04
Temat: Re: Moje przedwczorajsze danko dla gościa :-)
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-11-06 21:01, Ikselka pisze:
> Tu masz link do podobnego przepisu:
> http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/02/Makaron-w-sosi
e-smietanowym-z-boczkiem-i.html
> Tyle że ja dałam pesto na "czubek" dania na talerzu jako dekoracyjny
> kleks - do wymieszania samodzielnie na talerzu, żeby pozostało surowe,
> a nie dusiło się w garnku - takie pesto samodzielnie robione jest za
> dobre na to, żeby je zabijać, kiedy ma się własną świeżą rukolę i to
> jaką :-)
W powyższym przepisie pesto jest pomidorowe. Raczej nie przyszłoby
nikomu do głowy duszenie pesto ziołowego.
Przepis fajny. Ja zamiast śmietany do takich makaronów używam
mascarpone. Jest bezpieczniejsze, bo nigdy się nie zważy i zawsze
osiągnie pożądaną gęstość.
Ewa
|