Data: 2000-01-24 09:37:27
Temat: Re: Mozarella z szynka
Od: m...@c...med.pl (Marek Wasilewski)
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <86h4e8$95l$1@h1.uw.edu.pl>, "Maciek Karczewski"
<m...@y...lamerzy-won.com.pl> wrote:
>Hej,
>
>W czasie pobytu w Londynie wyczailem nastepujaca przystawke w cudownej
>wloskiej knajpce:
>
>Mozarelle pokrojona w plastry o grubosci ok 0.5cm-1cm leciutko (barrrdzo
>leciutko) solimy i jednokrotnie owijamy plasterkiem szynki parmenskiej. Tak
>przygotowane pakieciki podgrzewamy na oleju - trzeba uwazac, zeby nam sie
>mozarella nie stopila. Podawac z sosem z suszonych pomidorow rozmiksowanych
>ze szczypta bazylii. Niebo w gebie...
Jasne. Może byc mozzarella i szynka na talerzyku (prosciuta e mozzarella z
neapolu). Tylko mam problem- w Warszawie sprzedajš podróbki mozzarelli
(przynajmniej ja nie znalazłem takiej, jak pod Wezuwiuszem...)
Marek Wasilewski
Wojewódzki Szpital Zakany
Warszawa
|