Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!n
ews.tpi.pl!not-for-mail
From: "Kulinarny.Net" <p...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mrożenie marchewki
Date: Wed, 21 Feb 2007 14:52:58 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <erhirr$hsa$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <erhbel$m62$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: duz133.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1172065980 18314 83.19.237.133 (21 Feb 2007 13:53:00
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Feb 2007 13:53:00 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:291523
Ukryj nagłówki
Witam
Mrożenie pozwala nam zachować wysoką jakość przechowywanych produktów. Do
zamrażania przeznacza się surowiec najwyrzszej jakości, świeży, czysty,
właściwie wyporcjowany i opakowany. Najlepiej pakować w plastikowe woreczki
na mrożonki i szczelnie zamykać. Blanszowanie ma na celu uzyskanie lepszego
wyglądu, smaku i zapachu mrożonek. Produktów raz rozmrożonych nie należy
zamrażać ponownie. Mrożone warzywa po wyjęciu z zamrażalki, o ile
przeznaczone są do gotowania, wkłada się bezpośrednio do wrzącej wody z
dodatkiem soli. Jeśli są przeznaczone do spożycia na surowo rozmraża się je
w torebkach, umieszczając w dolnej części chłodziarki. Zamrażać możemy
zarówno półprodukty jak i wyroby gotowe.
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl> napisał w wiadomości
news:erhbel$m62$1@news.onet.pl...
> Witam
> Dostałam niedawno całkiem sporo marchwii, ale niestety nie mam jej gdzie
> przechowywać, żeby się nie zepsuła. Czy można więc ją zamrozić? Jeśli tak
> to jak długo można ją trzymać w tym stanie?
>
> Pozdr
> Dippi
>
|