Data: 2007-02-21 13:52:58
Temat: Re: Mrożenie marchewki
Od: "Kulinarny.Net" <p...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Mrożenie pozwala nam zachować wysoką jakość przechowywanych produktów. Do
zamrażania przeznacza się surowiec najwyrzszej jakości, świeży, czysty,
właściwie wyporcjowany i opakowany. Najlepiej pakować w plastikowe woreczki
na mrożonki i szczelnie zamykać. Blanszowanie ma na celu uzyskanie lepszego
wyglądu, smaku i zapachu mrożonek. Produktów raz rozmrożonych nie należy
zamrażać ponownie. Mrożone warzywa po wyjęciu z zamrażalki, o ile
przeznaczone są do gotowania, wkłada się bezpośrednio do wrzącej wody z
dodatkiem soli. Jeśli są przeznaczone do spożycia na surowo rozmraża się je
w torebkach, umieszczając w dolnej części chłodziarki. Zamrażać możemy
zarówno półprodukty jak i wyroby gotowe.
Pozdrawiam
Mika
www.kulinarny.net
Użytkownik "dippi" <dippi[HATESPAM]@op.pl> napisał w wiadomości
news:erhbel$m62$1@news.onet.pl...
> Witam
> Dostałam niedawno całkiem sporo marchwii, ale niestety nie mam jej gdzie
> przechowywać, żeby się nie zepsuła. Czy można więc ją zamrozić? Jeśli tak
> to jak długo można ją trzymać w tym stanie?
>
> Pozdr
> Dippi
>
|