Data: 2011-12-20 15:23:10
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl...
> Justyna Vicky S. wrote:
>
>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone i
>> wystudzone oczywiście.
>>
>> Nadzienie: mięsne, szpinakowo-serowe oraz nadzienie pieczarkowo-serowe.
>
> Wiesz co, ślinka mi pociekła. Poproszę o przepisy na szpinakowo-serowy i
> pieczarkowo-serowy wkład do pasztecików wg. Ciebie:-)
> Będzie barszczyk na sylwestra.
>
Dla mnie też nowość :) Właśnie tworzę nadzienia.
Pieczarkowo-serowy
Cebulę pokroic drobno, zeszklić na maśle. Dodac pokrojone pieczarki.
Odparować. Po wystygnięciu wymieszać ze startym żółtym serem.
Ja akurat dałam nieco cebuli zielonej i 2 cebule normalne. Pieczarek miałam
ok 0,7 kg, może ciut więcej. Stygną akurat ;)
Planuję dodac ser morski i roladę ustrzycką. W ilości na oko, zależnie od
proporcji, ale tak żeby było widać i czuć ser :)
W przepisach ktore znalazłam nie ma nic o mieleniu farszu, a ja zamierzam
pieczarki z cebula przemielić i dodac dopiero do tego ser.
Szpinakowo-serowy wg przepisu
http://www.chillibite.pl/2011/01/paszteciki-krucho-d
rozdzowe-ze.html
Mam szpinak drobno krojony mrożony. Reszta w zasadzie jak w przepisie, tyle
tylko, że ciasto francuskie.
Jestem ciekawa tego połączenia szpinaku i fety. Pierwotnie miałam dać
mozzarellę, ale lubię wyraziste smaki i feta mi podeszła bardziej :) Akurat
w całym domu pachnie u mnie smazoną rybą do rybu po grecku i czosnkiem z
nadzienia :))
U mnie w planach są te paszteciki na Sylwestra :) Tylko boję się, że nie
dotrwają ;)
Pozdrawiam,
--
Justyna Vicky S.
|