Data: 2011-12-20 15:35:19
Temat: Re: Mrożenie pasztecikow
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Justyna Vicky S. wrote:
>
> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl...
>> Justyna Vicky S. wrote:
>>
>>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone
>>> i wystudzone oczywiście.
>>>
>>> Nadzienie: mięsne, szpinakowo-serowe oraz nadzienie pieczarkowo-serowe.
>>
>> Wiesz co, ślinka mi pociekła. Poproszę o przepisy na szpinakowo-serowy i
>> pieczarkowo-serowy wkład do pasztecików wg. Ciebie:-)
>> Będzie barszczyk na sylwestra.
>>
> Dla mnie też nowość :) Właśnie tworzę nadzienia.
>
> Pieczarkowo-serowy
>
> Cebulę pokroic drobno, zeszklić na maśle. Dodac pokrojone pieczarki.
> Odparować. Po wystygnięciu wymieszać ze startym żółtym serem.
Dzięki. Nie wiem czemu, jakoś mi sie biały ser zaplątał w domysłach:-)
>
> Szpinakowo-serowy wg przepisu
> http://www.chillibite.pl/2011/01/paszteciki-krucho-d
rozdzowe-ze.html
>
> Mam szpinak drobno krojony mrożony. Reszta w zasadzie jak w przepisie,
> tyle tylko, że ciasto francuskie.
Coasto to sobie ulepie, zobaczymy, na co mnie natchnie.
> Jestem ciekawa tego połączenia szpinaku i fety. Pierwotnie miałam dać
> mozzarellę, ale lubię wyraziste smaki i feta mi podeszła bardziej :)
Feta jest the best. I. czosnek
>
> U mnie w planach są te paszteciki na Sylwestra :) Tylko boję się, że nie
> dotrwają ;)
Dlatego ja sobie je zrobię przed Sylwestrem;-).
Dzięki.
J.
|