Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.straub
-nv.de!newsfeed.kamp.net!newsfeed.kamp.net!nx01.iad01.newshosting.com!newshosti
ng.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neo
strada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
From: krys <k...@p...onet.pl>
Date: Tue, 20 Dec 2011 16:35:19 +0100
User-Agent: KNode/4.4.5
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
Subject: Re: Mrożenie pasztecikow
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <jcib62$4mv$1@inews.gazeta.pl>
<4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl>
<jcq98u$h6j$1@inews.gazeta.pl>
Followup-To: pl.rec.kuchnia
MIME-Version: 1.0
Lines: 45
Message-ID: <4ef0ab38$0$1458$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.22.223
X-Trace: 1324395320 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 1458 79.185.22.223:44482
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339967
Ukryj nagłówki
Justyna Vicky S. wrote:
>
> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl...
>> Justyna Vicky S. wrote:
>>
>>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone
>>> i wystudzone oczywiście.
>>>
>>> Nadzienie: mięsne, szpinakowo-serowe oraz nadzienie pieczarkowo-serowe.
>>
>> Wiesz co, ślinka mi pociekła. Poproszę o przepisy na szpinakowo-serowy i
>> pieczarkowo-serowy wkład do pasztecików wg. Ciebie:-)
>> Będzie barszczyk na sylwestra.
>>
> Dla mnie też nowość :) Właśnie tworzę nadzienia.
>
> Pieczarkowo-serowy
>
> Cebulę pokroic drobno, zeszklić na maśle. Dodac pokrojone pieczarki.
> Odparować. Po wystygnięciu wymieszać ze startym żółtym serem.
Dzięki. Nie wiem czemu, jakoś mi sie biały ser zaplątał w domysłach:-)
>
> Szpinakowo-serowy wg przepisu
> http://www.chillibite.pl/2011/01/paszteciki-krucho-d
rozdzowe-ze.html
>
> Mam szpinak drobno krojony mrożony. Reszta w zasadzie jak w przepisie,
> tyle tylko, że ciasto francuskie.
Coasto to sobie ulepie, zobaczymy, na co mnie natchnie.
> Jestem ciekawa tego połączenia szpinaku i fety. Pierwotnie miałam dać
> mozzarellę, ale lubię wyraziste smaki i feta mi podeszła bardziej :)
Feta jest the best. I. czosnek
>
> U mnie w planach są te paszteciki na Sylwestra :) Tylko boję się, że nie
> dotrwają ;)
Dlatego ja sobie je zrobię przed Sylwestrem;-).
Dzięki.
J.
|