Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.gazeta.tego.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mrożenie pasztecikow
Date: Tue, 20 Dec 2011 16:23:10 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 47
Message-ID: <jcq98u$h6j$1@inews.gazeta.pl>
References: <jcib62$4mv$1@inews.gazeta.pl>
<4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 79.110.200.149
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1324394590 17619 79.110.200.149 (20 Dec 2011 15:23:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 20 Dec 2011 15:23:10 +0000 (UTC)
X-Antivirus-Status: Clean
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.6157
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-User: vickys81
X-Antivirus: avast! (VPS 111220-0, 2011-12-20), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339965
Ukryj nagłówki
Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:4ef0a554$0$1215$65785112@news.neostrada.pl...
> Justyna Vicky S. wrote:
>
>> Czy paszteciki z ciasta francuskiego mogę spokojnie zamrozić? Upieczone i
>> wystudzone oczywiście.
>>
>> Nadzienie: mięsne, szpinakowo-serowe oraz nadzienie pieczarkowo-serowe.
>
> Wiesz co, ślinka mi pociekła. Poproszę o przepisy na szpinakowo-serowy i
> pieczarkowo-serowy wkład do pasztecików wg. Ciebie:-)
> Będzie barszczyk na sylwestra.
>
Dla mnie też nowość :) Właśnie tworzę nadzienia.
Pieczarkowo-serowy
Cebulę pokroic drobno, zeszklić na maśle. Dodac pokrojone pieczarki.
Odparować. Po wystygnięciu wymieszać ze startym żółtym serem.
Ja akurat dałam nieco cebuli zielonej i 2 cebule normalne. Pieczarek miałam
ok 0,7 kg, może ciut więcej. Stygną akurat ;)
Planuję dodac ser morski i roladę ustrzycką. W ilości na oko, zależnie od
proporcji, ale tak żeby było widać i czuć ser :)
W przepisach ktore znalazłam nie ma nic o mieleniu farszu, a ja zamierzam
pieczarki z cebula przemielić i dodac dopiero do tego ser.
Szpinakowo-serowy wg przepisu
http://www.chillibite.pl/2011/01/paszteciki-krucho-d
rozdzowe-ze.html
Mam szpinak drobno krojony mrożony. Reszta w zasadzie jak w przepisie, tyle
tylko, że ciasto francuskie.
Jestem ciekawa tego połączenia szpinaku i fety. Pierwotnie miałam dać
mozzarellę, ale lubię wyraziste smaki i feta mi podeszła bardziej :) Akurat
w całym domu pachnie u mnie smazoną rybą do rybu po grecku i czosnkiem z
nadzienia :))
U mnie w planach są te paszteciki na Sylwestra :) Tylko boję się, że nie
dotrwają ;)
Pozdrawiam,
--
Justyna Vicky S.
|