Data: 2003-04-04 11:45:29
Temat: Re: Mrozone jagody do pierogow
Od: "Kinga Macyszyn" <k...@b...box43.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zablakaly mi sie jagody w zamrazalniku, mam zamiar zamknac je w ciescie.
Jak
> przez to przebrnac? Maka( monkom) posypac, cukrem? Nie rozciapciaja sie,
jak
> myslicie?
>
witay :)
a ja robię babeczki z kruchego ciasta i na to kładę norrrrrmalnie po
prrrostu mrożone jagody właśnie i maliny. Na to obowiązkowo kruszonka!
I piekę. ok. 15 minut w 180 st. C
Wersja pracochłonna: bez kruszonki, za to studzę i polewam galaretką i
czekam aż się zgalareci :)). Trzeba mieć jednak kupę czasu i nerwy jak
postronki, coby nie zeżreć cieplutkich, miłych dla oka babencji prosto z
blachy!
--
Pozdrawiam
K
"Just one year of love
is better a lifetime alone" [Freddie Mercury]
|