Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!border1.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!newshosting.
com!nx01.iad01.newshosting.com!newsfeeds.sol.net!posts.news.moreusenet.net!nnrp
1-asbnva.nntpservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mrożone owoce morza - co na obiad???
Date: Fri, 11 Feb 2005 22:45:27 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <o...@4...com>
References: <cui5e3$1ukb$1@news.mm.pl> <0...@p...pl>
<cuj3l5$8lu$1@inews.gazeta.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 42
NNTP-Posting-Date: 11 Feb 2005 22:45:27 GMT
NNTP-Posting-Host: b823960c.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=SKMCUn\04bl6KgH5\0KN4fc[3Bf`1S5Q`F0iV`L?jh_o>nY\nb3]1jm\m63]CXJI@e:J@fYG
iVfCjF0iV`L?jh_o]RXcOlGkHnla<98BGYP6OeA;XM5[jmJLnO\WThH:<MXm
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:231351
Ukryj nagłówki
On Fri, 11 Feb 2005 21:12:04 +0100, "waldek"
<A...@o...pl> wrote:
>Monika Wandzel wrote:
>>> Na wstępie chciałabym Was wszystkich powitać - nie pisałam jeszcze na
>>> grupę, ale czytam regularnie.
>>> Czy macie jakiś pomysł, jakie danie obiadowe lub sałatkę można zrobić
>>> wykorzystując mrożoną mieszankę z owoców morza (skład chyba
>>> standardowy, ale na wszelki wypadek podaję: kalmary, ośmiorniczki,
>>> mięso z małży, mięso z omułek, krewetki).
>>> Za wszelkie sugestie z góry bardzo dziękuję.
>>> Pozdr,
>>> Szwedka
>> ===============
>> a ja polecam risotto z owocami morza.
>> potrzeba - mrozonka, cebula, czosnek, ryz do risotto oraz rosolek
>> rybny (z kostki sa, chyba knor produkuje), parmezan.
>>
>> Podsmazyc cebule i czosnek na masle z oliwa, wrzucic ryz - 2 garscie
>> na osobe. dusic. zalac roslkiem rybnym i mieszac, jak wchlonie rosol
>> dolac. Jak ryz bedzie pol miekki - wrzuci mrozonke. wymieszac, dusic.
>> jak za malo plynu - dodac rosol. Gdy ryz jest gotowy - wylaczyc,
>> dodac parmezan, pieprz czarny swiezo mielony i koperek, wymieszac,
>> odstawic na 5 minut. nakladac i jesc.
>>
>> Monika
>===
>Parmezan! Owoce morza! Oliwa! *Świeżo* mielony pieprz! Koperek!
>I do tego banalny knor...
>
>Do popicia sugeruję polokoktę.
>
>waldek
>===
>
Znaczy zawsze masz pod reka swiezo wyprodukowany rosol rybi? Ho
ho ho
oby Ci sie ta polococta babelkami nie odbijala :PPPPPP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|