Data: 2003-04-01 10:20:51
Temat: Re: Naleśniki dla alergików
Od: "magia/maggie" <m...@w...amba.bydg.pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "defric" <d...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b6bkd1$r97$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Może ktoś jest bardziej doświadczony i podzieli się wiedzą.
> Nie mam pojęcia jak zrobić naleśniki bez jajek. Moje się rozpadają. Placki
z
Ja nigdy nie używam jajek do nalesnikow i sie nie rozpadaja.
2 szkl. mleka
1 szkl. wody
szczypta soli
opakowanie cukru waniliowego (jeslio na slodko)
maki tyle zeby uzyskac konsystencje nalesnikowa (z dosw. odpada krupczatka i
tortowa, pszenna zwykla lub z odrobina razowej najlepsza)
Zmiksowac toto i tyle.
Patelnie teflonowa posmarowac pedzelkiem olejem rozgrzac i nalewac
nalesniki.
Jedno smarowanie wystarcza na ok. 10 nalesnikow.
zeby byly chrupie brzegi podczas smazenia daje po kropelce oleju na brzegi
pateli.
mag.
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|