Data: 2001-08-29 04:23:33
Temat: Re: Nalesniki z syropem klonowym
Od: Arielka Pazurek <"arleta"@ idirect.ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
a...@p...onet.pl wrote:
> Dostalam oryginalny kanadyjski syrop klonowy.
waw -))
>
> Wiem, ze najbardziej popularnym daniem w Kanadzie z tym syropem sa nalesniki.
to sa pancakes tak sie nazywaja -))
>
> Jak je zrobic?
robi sie w patelni z wycieciami w kształcie kołka cos jak do jajka sadzonego.Albo
kupuje mrozone i wrzuca do tostera -)
> Tak jak nasze tradycyjne?
sa mniejsze ,grubsze i twardsze niz polskie nalesniczki
> Jakie zroboc nadzienie do nich, a moze
> one sa bez nadzienia?
niektorzy polewaja syropem i jedza ,inni dodaja owoce typu borowka ,malina i syrop
ale nie zawija sie jak nalesniki.
Jeszcze inni smaruja dzemem ....
>
> Co jeszcz mozna zrobic z syropem klonowym?
syrop klonowy zastepuje czesto miod albo cukier.
mleczko Sikhsow :
4 migdały namoczyc na noc .Rano obrac je ze skorki i zmiksowac w blenderze
dodojac wode i łyzke syropu klonowego.
pozdrowienia z Kanady
Arielka
>
|