Data: 2001-08-29 04:27:50
Temat: Re: Nalesniki z syropem klonowym
Od: Arielka Pazurek <"arleta"@ idirect.ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> a...@p...onet.pl wrote:
>
> > Dostalam oryginalny kanadyjski syrop klonowy.
>
> waw -))
>
> >
> > Wiem, ze najbardziej popularnym daniem w Kanadzie z tym syropem
> sa nalesniki.
>
> to sa pancakes tak sie nazywaja -))
>
>
> >
> > Jak je zrobic?
>
> robi sie w patelni z wycieciami w kształcie kołka cos jak do
> jajka sadzonego.Albo
> kupuje mrozone i wrzuca do tostera -)
>
> > Tak jak nasze tradycyjne?
>
> sa mniejsze ,grubsze i twardsze niz polskie nalesniczki
>
> > Jakie zroboc nadzienie do nich, a moze
> > one sa bez nadzienia?
>
> niektorzy polewaja syropem i jedza ,inni dodaja owoce typu borowka
> ,malina i syrop
> ale nie zawija sie jak nalesniki.
> Jeszcze inni smaruja dzemem ....
>
> >
> > Co jeszcz mozna zrobic z syropem klonowym?
>
> syrop klonowy zastepuje czesto miod albo cukier.
> mleczko Sikhsow :
> 4 migdały namoczyc na noc .Rano obrac je ze skorki i zmiksowac w
> blenderze
> dodojac wode i łyzke syropu klonowego.
> pozdrowienia z Kanady
> Arielka
>
>
>
>
|