Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "toxyczna" <t...@U...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Nalewki
Date: Sat, 24 Jul 2004 00:59:11 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 30
Message-ID: <cds4r3$gh4$1@inews.gazeta.pl>
References: <4...@o...pl> <cdq9q1$it$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: host-62-233-195-114.devs.futuro.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1090623140 16932 62.233.195.114 (23 Jul 2004 22:52:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 23 Jul 2004 22:52:20 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-User: toxyczna
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:208712
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Anna" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cdq9q1$it$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam. U Ćwierczakiewiczowej jest przepis na esencję, która ponoć ma te
zalety, o które Ci chodzi.
> Do słoja nalewa się spirytusu ( "najlepszego" :-)) i NAD nim , nisko, ale
żeby nie dotykały
> alkoholu, na gazie zawiesza się poziomki. Słój zakręca się szczelnie.
Opary spirytusu wyciągają
> aromat i kolor. Potem to już kwestia rozcieńczenia dowolnie stężonym
roztworem wody i cukru (
> przegotowanego i ostudzonego). Nie próbowałam, ale brzmi ciekawie. Mam
nadzieję, że zadziała.
> Pozdrawiam- Anna
>
Witam
Jeżeli przepis jest PANI ĆWIERCIAKIEWICZOWEJ, to na 100% jest sprawdzony.
Pani Lucyna osobiscie sprawdzała wszystkie podawane przez siebie przepisy.
Wiele razy przekonałam się, ze każdy przepis jest podany precyzyjnie, a przy
tym ta lekkość pióra.....
Co prawda P. Ć pod koniec życia musiała schodzić ze schodów tyłem, jak
wspominają pamiętnikarze, w wyniku w/w testowania.
Pozdrawiam grupę
Toxyczna babcia Helena [nie z tej grupy, ale bywająca tutaj]
|