Data: 2012-10-02 13:48:16
Temat: Re: Nie-lukier.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 2 Oct 2012 05:43:40 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
> W dniu poniedziałek, 1 października 2012 20:54:05 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>
>>>> Takie coś a la lukier, ale wilgotne, lepkie, nie twardniejce, a błyszczy -
>>>> raczej jakby taka polewa lukrowa?
>
> A nie będzie to wersja wyspiarska - czyli lukier z dodanym serkiem homogenizowanym?
>
Na pewno nie - ma to być lepka półprzezroczysta polewa o wyglądzie
niezastyglego lukru, ale nie tężejąca w skorupkę, tylko pozostajaca w
stanie półpłynnym, jednak nie ściekającym. Dokładnie taka jest np na
ciastkach "gniazdka ptysiowe" (są to pączki jakieśtam), sprzedawanych w
stacjach Statoil. Ta szczególnie mi smakuje. I czasem na niektórych
pączkach tradycyjnych ją widuję.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|