Data: 2012-09-19 09:40:34
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-18 23:51, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 18 Sep 2012 23:21:34 +0200, medea napisał(a):
>
>> Ja używam takich najzwyklejszych, w bloczkach, jakie kiedyś za komuny
>> były. Chyba "mlekpol" je robi.
> To już nie są "takie jak za komuny". O nie. To już nawet nie są serki.
To chyba zależy. Ja też w sumie używam ich sporadycznie, ale zauważyłam,
że się różnią. Niektóre bardzo ładnie się rozpuszczają, od razu widać,
że mają odpowiednią zawartość tłuszczu, a z innych się robią grudki i
trzeba do nich dolać bardzo dużo śmietanki, żeby uzyskały w miarę
aksamitną konsystencję. Chyba właśnie te "mlekpolu" są najlepsze, o ile
dobrze zapamiętałam nazwę.
Ewa
|