« poprzedni wątek | następny wątek » |
151. Data: 2012-09-22 10:52:18
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:505d940e$0$1215$65785112@news.neostrada.pl...
>
> Albo takie cuś:
> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
> Ja już dojrzałam, moja kieszeń niestety jeszcze nie.
>
Hm, w Andrzejówce jest koza, której przysmakiem jest pranie (głównie
pościelowe, mocno krochmalone i gazety - niestety żre wszystkie), a mleko ma
fantastyczne. Jakby go zeserowić, to byłby jedyny ser na swiecie. Cena - jak
normalny kozi po 30 ojro, to ten jedyny po ....
pozdr
Stefan
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
152. Data: 2012-09-22 11:46:29
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Sat, 22 Sep 2012 10:36:32 +0200, Aicha napisał(a):
> W dniu 2012-09-21 23:20, Ikselka pisze:
>
>> Tu jest dokładniej o przyrządzaniu, bo sporo rad praktycznych:
>> http://www.kafeteria.pl/bonappetit/przepisy/obiekt_i
nt.php?id_p=6870
>
> To jest po prostu INNY przepis, a nie dokładniejszy.
To jest rozmowa, a nie przepis. Dlatego jest dokładniej podane, ponieważ
każdy coś uzupełnia.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
153. Data: 2012-09-22 11:51:08
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:17:10 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-21 21:50, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 21 Sep 2012 21:43:40 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> Nie gódź się. Ale pamiętaj! Zachwalana przez Ciebie wielokrotnie
>>> czekolada z Lidla ma najwyżej 40% czekolady w czekoladzie. 33-)
>> KAKAO
>
> Mój sos serowy - jak sama nazwa wskazuje - też nie jest serem. 33333333-)
>
> Ewa
O serkach rozmawiałyśmy - w kwestii serowości.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
154. Data: 2012-09-22 11:53:03
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200, Qrczak napisał(a):
> Albo takie cuś:
> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
Tiaaaa, jasne-jasne, wypisz wymaluj nasz uoscypek - mleko z jednej krowy i
z jednej owcy (tu: oślicy...)
3333-]
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
155. Data: 2012-09-22 12:37:40
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu piątek, 21 września 2012 21:05:09 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> I z czegoś takiego też udałby się sos serowy?
Nie uda się - chociażby ze względu na zawartość tłuszczu. Sery topione mają go
znacznie więcej niż przesmażony twaróg.
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
156. Data: 2012-09-22 13:12:39
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia 2012-09-22 13:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200, Qrczak napisał(a):
>
>> Albo takie cuś:
>> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
>
> Tiaaaa, jasne-jasne, wypisz wymaluj nasz uoscypek - mleko z jednej krowy i
> z jednej owcy (tu: oślicy...)
> 3333-]
Dobra dobra. W Polszcze tyle osłów, a jeszcze nikt nie wpadł na pomysł,
aby ich zacząć doić. Na ser.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
157. Data: 2012-09-22 13:19:57
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Sat, 22 Sep 2012 15:12:39 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2012-09-22 13:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200, Qrczak napisał(a):
>>
>>> Albo takie cuś:
>>> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
>>
>> Tiaaaa, jasne-jasne, wypisz wymaluj nasz uoscypek - mleko z jednej krowy i
>> z jednej owcy (tu: oślicy...)
>> 3333-]
>
> Dobra dobra. W Polszcze tyle osłów, a jeszcze nikt nie wpadł na pomysł,
> aby ich zacząć doić. Na ser.
>
> qr.a
Qra-oślica jest 3-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
158. Data: 2012-09-22 14:51:09
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia 2012-09-22 15:19, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Sat, 22 Sep 2012 15:12:39 +0200, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2012-09-22 13:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>> Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>
>>>> Albo takie cuś:
>>>> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
>>>
>>> Tiaaaa, jasne-jasne, wypisz wymaluj nasz uoscypek - mleko z jednej krowy i
>>> z jednej owcy (tu: oślicy...)
>>> 3333-]
>>
>> Dobra dobra. W Polszcze tyle osłów, a jeszcze nikt nie wpadł na pomysł,
>> aby ich zacząć doić. Na ser.
>>
>> qr.a
>
> Qra-oślica jest 3-)
Qry dają już tylko jaja.
Sprokurować ser z jaja, dalibóg, chyba niedasie.
qr.a
--
zupa na winie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
159. Data: 2012-09-22 15:13:45
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Sat, 22 Sep 2012 16:51:09 +0200, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2012-09-22 15:19, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>> Dnia Sat, 22 Sep 2012 15:12:39 +0200, Qrczak napisał(a):
>>> Dnia 2012-09-22 13:53, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>> Dnia Sat, 22 Sep 2012 12:33:55 +0200, Qrczak napisał(a):
>>>>
>>>>> Albo takie cuś:
>>>>> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
>>>>
>>>> Tiaaaa, jasne-jasne, wypisz wymaluj nasz uoscypek - mleko z jednej krowy i
>>>> z jednej owcy (tu: oślicy...)
>>>> 3333-]
>>>
>>> Dobra dobra. W Polszcze tyle osłów, a jeszcze nikt nie wpadł na pomysł,
>>> aby ich zacząć doić. Na ser.
>>>
>>> qr.a
>>
>> Qra-oślica jest 3-)
>
> Qry dają już tylko jaja.
> Sprokurować ser z jaja, dalibóg, chyba niedasie.
>
Ale podpuścić Qrę zamiast sera... upssss.... ;-PPP
--
XL z podpuszczkowym
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
160. Data: 2012-09-22 16:44:29
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-22 12:33, Qrczak pisze:
>
> Albo takie cuś:
> http://biznes.onet.pl/serbski-ser-najdrozszy-na-swie
cie,18512,5254249,news-detal
>
> Ja już dojrzałam, moja kieszeń niestety jeszcze nie.
Oj, moja kieszeń to chyba nigdy doń nie dojrzeje. Ale może to i lepiej -
nie będę się zachwycać jakimś osłem.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |