| « poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2012-09-18 19:48:45
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:24, Kinga pisze:
>
> Ja dziś przygotowałam ekspresowy makaron z serkiem mascarpone,
> suszonymi pomidorami, suszoną szynką dojrzewającą oraz cebulą.
> Kaloryczne, ale przepyszne. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić.
Nooooooo! Makaron z sosem z serka mascarpone, pomidory, do tego szynka
albo podsmażone kawałki kurczaczej piersi - to coś, co tygrysy lubią
najbardziej. Częste na moim stole. :) Nawet nie przyjmuję do wiadomości,
że to wysokokaloryczne. ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2012-09-18 19:49:10
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 15:35:14 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-18 01:00, Ikselka pisze:
>> XL jesienna z chłodnikiem, a co
>
> Akurat chłodnik mnie nie dziwi w upalne dni. No i wciąż mamy lato.
>
> A grochówka i chleb ze smalcem pasują mi bardziej na jesienno-zimowe
> słoty, ale przecież co kto lubi. Dziwić się już nie można?
>
Dziwić czy czepiać? - w odniesieniu do mnie słabo to odróżniasz czasem.
--
XL zawsze z gorącą herbatą w największe upały
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2012-09-18 19:49:54
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 15:59:43 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-17 19:38, czeremcha pisze:
>> Grzanki, mówisz... A próbowałaś groszku ptysiowego z Lidla? Jest
>> dodatkowo opiekany i nie rozpuszcza się w zupie tak szybko, jak zwykły...
>
> Groszku ptysiowego akurat z Lidla nie próbowałam, czasami kupuję jakiś
> inny (chyba z "mamuta"). Ale groszek ptysiowy właśnie zwykle za bardzo
> nasiąka i się robi breja. Spróbuję tego z Lidla, może będzie lepszy.
>
Niezły jest, chociaż wydaje mi się zbyt nasączony olejem jakowymś.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2012-09-18 19:53:54
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu wtorek, 18 września 2012 21:46:37 UTC+2 użytkownik medea napisał:
> W dniu 2012-09-18 20:56, Stalker pisze:
>
> > W dniu wtorek, 18 września 2012 20:52:19 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>
> >
>
> >>> Albo naleśniki chłopskie
>
> >> A chłopskie jakie to są?
>
> > http://www.gotujmy.pl/nalesniki-po-chlopsku,przepisy
,42875.html
>
> >
>
> > My do farszu ziemniaczanego dodajemy jeszcze boczku, a sos pieczarkowy można
"udekorować" tartym żółtym serem
> Coś nie trafiają w moje klimaty (przynajmniej te aktualne ;) ).
Coś ciężko trafić w te klimaty :-)
To może jakaś chińska albo tajska kuchnia? Obsmażyć kawałki kurczaka. Potem
Marchewka, papryka różnokolorowa, por, pieczarki, pędy bambusy. To też na patelnię.
Jakiś sos (z mleczkiem kokosowym?)
Stalker, ryż i już
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2012-09-18 19:55:10
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 16:02:20 +0200, medea napisał(a):
> W dniu 2012-09-18 15:59, medea pisze:
>> W dniu 2012-09-17 19:38, czeremcha pisze:
>>> Grzanki, mówisz... A próbowałaś groszku ptysiowego z Lidla? Jest
>>> dodatkowo opiekany i nie rozpuszcza się w zupie tak szybko, jak
>>> zwykły...
>>
>> Groszku ptysiowego akurat z Lidla nie próbowałam, czasami kupuję jakiś
>> inny (chyba z "mamuta"). Ale groszek ptysiowy właśnie zwykle za bardzo
>> nasiąka i się robi breja. Spróbuję tego z Lidla, może będzie lepszy.
>
> A tak w ogóle, to wciąż brakuje mi inspiracji. Już mi się znudziły moje
> obiady i mam ochotę na coś nowego, byleby nie było jakoś strasznie
> pracochłonne. Myślę o jakimś ciekawym przepisie z wykorzystaniem kaszy
> (gryczanej albo jęczmiennej).
>
uwielbiam kszę gryczaną po prostu z jajkiem sadzonym, skwarkami i mlekiem
zsiadłym. Także "kotlety" z kasz tychże, z sosami - grzyby właśnie są "na
tapecie".
Inne pomysły:
http://tiny.pl/hnxx7
Zwłaszcza na dole strony, linki:
gołąbki z kaszy gryczanej
kotlety z kaszy gryczanej
placki z kaszy gryczanej
zapiekanka z kaszy gryczanej
dieta z kaszy gryczanej
sałatka z kaszy gryczanej
pierogi z kaszy gryczanej
pasztet z kaszy gryczanej
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2012-09-18 19:55:55
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 08:43:47 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
>> Akurat chłodnik mnie nie dziwi w upalne dni. No i wciąż mamy lato.
>
> Tak gwoli ścisłości to jeszcze tylko dni kilka ;-)
Mój mąż uwielbia golonkę i ziiiiimne piwo - świetny zestaw na upały :-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2012-09-18 19:57:01
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 09:02:35 -0700 (PDT), Stalker napisał(a):
> Albo może tak na pożegnanie lata, naleśniki z jabłkami? Prosto, szybko i
przyjemnie. Ciasto naleśnikowe, wkroić do niego jabłka (w formie takich większych,
ale cienkich kawałków, żeby dobrze na patelni leżało) i smażyć. Posypać cukrem pudrem
i zjeść...
Przestań! - przez Ciebie jutro zeżrę cały garnek ryżu zapiekanego z masłem
i jabłkami, z cynamonkiemmmmm....mniammmm....
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2012-09-18 19:59:11
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:49, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 18 Sep 2012 15:35:14 +0200, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-09-18 01:00, Ikselka pisze:
>>> XL jesienna z chłodnikiem, a co
>> Akurat chłodnik mnie nie dziwi w upalne dni. No i wciąż mamy lato.
>>
>> A grochówka i chleb ze smalcem pasują mi bardziej na jesienno-zimowe
>> słoty, ale przecież co kto lubi. Dziwić się już nie można?
>>
> Dziwić czy czepiać? - w odniesieniu do mnie słabo to odróżniasz czasem.
A, nie wiedziałam, że to się różni czasem. ;>
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2012-09-18 20:01:02
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?W dniu 2012-09-18 21:53, Stalker pisze:
> W dniu wtorek, 18 września 2012 21:46:37 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>> W dniu 2012-09-18 20:56, Stalker pisze:
>>
>>> W dniu wtorek, 18 września 2012 20:52:19 UTC+2 użytkownik medea napisał:
>>>>> Albo naleśniki chłopskie
>>>> A chłopskie jakie to są?
>>> http://www.gotujmy.pl/nalesniki-po-chlopsku,przepisy
,42875.html
>>> My do farszu ziemniaczanego dodajemy jeszcze boczku, a sos pieczarkowy można
"udekorować" tartym żółtym serem
>
>> Coś nie trafiają w moje klimaty (przynajmniej te aktualne ;) ).
> Coś ciężko trafić w te klimaty :-)
Ależ się nie przejmuj! Ja muszę trafić na coś, co ładnie wygląda i
pachnie. Wtedy biorę, kupuję i buch do gara. ;)
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2012-09-18 20:02:10
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?Dnia Tue, 18 Sep 2012 21:24:16 +0200, Kinga napisał(a):
> Ja dziś przygotowałam ekspresowy makaron z serkiem mascarpone, suszonymi
> pomidorami, suszoną szynką dojrzewającą oraz cebulą.
Jak już tak włosko, no to moje pesto z własnej rukoli (takiej wieloletniej,
a nie z tego wodnistego listowia ze sklepu), własnie się kończy - idealne
do makaronu i nie tylko. Ach, cóż to był za szaleńczy tydzień :-)
--
XL zużyłam wszystkie orzeszki piniowe, czas zamówić następne w Allegro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |