Data: 2016-03-09 19:25:00
Temat: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .03.2016 o 08:37 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>
>> Pszemol wrote:
>
> (...)
>>> Nie jestem pewny czy klient naprawdę chce soi w swoich
>>> szynkach czy pasztetach... Być może głosuje na soję pośrednio,
>
> (...)
>>> Czy oprócz ceny niższej przy zastąpieniu nim mięsa, ten
>>> białkowy hydrolizat sojowy ma jakieś zalety (z punktu widzenia
>>> producenta żywności albo z punktu widzenia konsumenta)?
>>
>> Gdyby nie mial zalet, nie byłby stosowany. Producenci muszą zarobić.
>> Konkurencja nie śpi, klient ma wymagania, i w dodatku nie świnia;-)
>
> Ja mam tylko nadzieję, że poza Pszemolem wszyscy doskonale odróżniają
> białka sojowe (izolaty, koncentraty) od hydrolizatów białka, które to
> inkryminowany błędnie utożsamia.
> A które to pełnią zupełnie różne funkcje.
>
Rożnice między izolatem i hydrolizatem są wyjątkowo krytyczne w tej
dyskusji.
Dziękujemy Ci, Wielki XL-kowy wręcz Profesorze, za zabranie głosu w tej
jakże ważnej sprawie...
|