Data: 2003-10-04 23:13:17
Temat: Re: Nowy - jeszcze jedna proba pytania o figi
Od: "Jacek P. Urbanowicz" <j...@h...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dario" <D...@i...nu> napisał w wiadomości
news:1065307468.903295@halkan.kabelfoon.nl...
> Swieze nie potrzebuja octu jablkowego. Reszta z przepisow jest taka sama.
> Odstepstwem od regoly sa figi tureckie i marokanskie (machometanie
> uwielbiaja slodkie). Figa suszona, jezeli ma szanse polezec kilka godzin w
> mascarpone traci troche slodkosci, a ser zyskuje troche "nowych" wrazen
> smakowych. Polaczenie na zasadzie kontrastu (slodkie z wedzonym i slonym
> +pikantne z ruccoli) to piekny efekt. A do tego mlode sangiovese.......
>
No tak! Dario jest we Wloszech :-)
I mysli, ze u nas na rynku...
pozdrawiam
Jacek
P.S. Chociaz mialem dzisiaj w jadlospisie
Parmigiano Regiano i francuska wedzona szynke :-)
Paluszki lizac.
|