Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Nóż do filetowania - co wybrać do 200,- pln???
Date: Tue, 24 Oct 2006 23:25:23 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <ehlrb2$68j$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.153.123.10
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1161725123 5406 217.153.123.10 (24 Oct 2006 21:25:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 24 Oct 2006 21:25:23 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.5.1 (Intel Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:281211
Ukryj nagłówki
In article <ehlrb2$68j$1@nemesis.news.tpi.pl>, "MART" <q...@o...pl>
wrote:
> Witam po raz pierwszy na grupie!!!
> Ostatnia ostra "walka" z cielęciną otworzyła mi oczy na problem zakupu
> porządnego noża do filetowania.
> Przyznam szczerze, że nie jest to proste zadanie /nawet w stolicy -
> myślałem, że mają większy wybór -lub może nie do końca szukałem tam gdzie
> trzeba - za wszelkie wskazówki w tej materii serdeczne dzięki :))/
> Do ręki udało mi się wziąć następujące noże:
> VICTORINOX 5.3700.18
> WUSTHOF CLASSC 7"
> ZWILLING PROFESSIONAL "S" 7" 30343-181
> FISKARS CHEF DE LUX 18
> Mam tu swojego cichego faworyta ale jego cena odbiega niestety znacznie od
> założeń. Bardzo mnie ciekawi jakimi Wy posługujecie się nożami /głownie
> chodzi mi o te flexible/ a może jest to jeden z tych??? Za wszelkie uwagi i
> sugestie z góry serdeczne dzięki.
Ja ma jeden nóż kuchenny, taki duży, przedwojenny, po dziadku. Robię nim
wszystko Jak go nie mam pod ręką, korzystam z victorinoksa -- scyzoryka
za 54 złote.
Władysław
|